Praktisk information

Billeje

Vi har prøvet de fleste udlejningsfirmaer i Malaga lufthavn og både vi og vores venner, bruger nu altid en lille lokal biludlejer der hedder Autosflores.
Man kan finde firmaer, der annoncerer med billigere priser, men desværre kommer der nærmest altid alverdens skjulte gebyrer og tillæg oveni og det giver en masse bøvl.
Autosflores møder dig i lufthavnen. Når du kommer ud af ankomsthallen, står der en mand med et skilt med dit navn, og han følger dig direkte til bilen.
Du undgår ventetid, anmasende udlejere, skjulte gebyrer, ekstraomkostninger til forsikring/brændstof og alt det andet bøvl der oftest opstår.
Når du skal hjem, parkerer du bare i lufthavnen og lægger nøgler + P-billet i bagagerummet. Ingen ventetid, shuttlebuser eller bøvl.
Se mere på www.autosflores.com
Skriv “Kenneth Andersen” i agent-feltet når du lejer, så får du rabat (…og jeg får 3% i bonus på min næste leje, men det er altså ikke derfor jeg anbefaler dem :-))
Alternativt kan du også prøve Helle Hollis (dansk selskab). Hvis du oplyser vores klubnummer “H12580”, så får du 15% rabat og fastlane-service.

Ankomst og alarm

Ring til Donna på tlf. +34 664731831 når I har fået jeres udlejningsbil og kører fra lufthavnen. Så ved hun at I ankommer ca. 40 min. efter. Hun bor 100 meter derfra og møder jer ved lejligheden, hvor I får nøglerne og en rundvisning (medmindre I har lånt vores nøgler).
Alarmen er slået fra og du behøver ikke at aktivere den under dit ophold. Du er et meget trygt sted 🙂
Skulle du ønske at få gjort rent og skiftet sengetøj undervejs i din ferie, så aftal blot dette med Donna. Det koster 80 euro og I skal forlade lejligheden i de ca. tre timer hun er igang.

Afrejse – tjekliste

Aftal aflevering af nøglerne med Donna, så sørger hun for det praktisk omkring rengøring, vask af sengetøj, håndklæder m.v.
Tøm opvaskeren
Tag alt affald/flasker og madvarer med.
Efterlad endelig de ting du ikke selv kan have med hjem i kufferten og som de næste kan få brug for. Det må blot ikke være madvarer eller andet fordærveligt.
OBS! Uåbnet vin og lignende er ikke fordærveligt, efterlad det endelig 😉
Derudover, så opfordrer vi til god karma – Giv det gode videre til næste gæster (…måske er det os selv :-))

Brug, spis og drik, men giv det gode videre til de næste 🙂

Du ankommer ikke til en tom lejlighed og du er velkommen til at forbruge, spise og drikke alt hvad der er i lejligheden, men sørg gerne for at der er minimum det samme når du rejser.
….Altså ikke sådan af hver enkelt ting, men blot at du samlet set føler god karma og giver de næste gæster (måske os selv) en mindst lige så god velkomst.
Donna gør rent, men hun fylder ikke op med vand, vin, toiletpapir, opvaske-tabs, krydderier, gasflasker osv.

Indgang og nøgler

OBS! Hoveddøren kan IKKE åbnes fra ydersiden uden nøgle. Det er derfor vigtigt, at du har nøgle med, når du går ud, og det er specielt vigtigt, at nøglen ikke sidder i døren på indersiden. I så fald kan man nemlig slet ikke åbne døren med nøgle udefra.
Eneste ind/udgang er gennem garagen, hvilket kræver, at du har fjernbetjeningen med til porten.

Markiser og vind

Vejret er lunefuldt i Spanien og vi bor på en bakketop, så der kan komme pludselige og meget kraftige vindstød.
VIGTIGT: Kør derfor altid markiserne ind når du ikke er på terrassen og selvfølgelig om natten.

Til de “danske sommeraftener” forår/efterår/vinter, har du mulighed for at sætte vindafskærmning op ved montering af vores hjemmelavede vindfang 🙂
Se billedet (den grimme side skal vende indad og være længst væk fra indgangen)

Gas grill

Grillen kan med fordel stilles i skyggen på terrassen i løbet af dagen, da den ellers kan lugte af mad når solen bager på den. Bare træk den ud, når du skal bruge den.
Der står en ekstra gasflaske til grillen i depotet i kælderen. Hvis du bruger det sidste i grillen, så sørg venligst for at ombytte den tomme flaske på en tankstation, så der også er en fyldt reserve til de næste gæster. Skift også gerne drypbakken efter behov.

Musik og trådløse højttalere

Den trådløse højttaler har op til 4 timers spilletid på batteri og du tilkobler nemt din mobil via bluetooth (kobl på HK Onyx Studio 3). Højttaleren kan medbringes på terrassen, men stil den venligst ikke i solen.
Der står også en lille trådløs højttaler i TV-bordet, som kan bruges på terrassen eller tages med til poolen. Den store højttaler må ikke forlade lejligheden 🙂

TV, Chromecast og dine egne TV-kanaler

Der er en 50″ 4K ultra HD Fladskærm, med Chromecast tilsluttet. Du kan tilkoble Chromecast via WIFI og dermed streame dine egne film og tv-kanaler.
Tricks: Hvis du f.eks har Yousee TV-app’en, så blokerer den for, at du kan se danske TV fra udlandet. Hent en app der hedder ‘Tunnel Bear’. Denne laver en tunnel til Danmark og du kan se dine egne kanaler. Du har dog kun 500 mb gratis gennem Tunnel Bear, men hvis du følger følgende fremgangsmåde, så er det rigeligt:
1. tænd for tunnel bear og lav tunnel til Danmark
2. Find den ønskede TV-kanal og Chromecast den til TV’et
3. Sluk for Tunnel Bear.
Når man Chromecaster, så stoppes din udsendelse ikke, selvom Yousee registerer at du er i udlandet. Jeg aner ikke hvorfor, men det virker kun når du Chromecaster 🙂
Du skal altså bare lige tænde for Tunnel Bear når du skifter kanal og kan så slukke Tunnel Bear efterfølgende for ikke at opbruge dit gratis data.
Du kan også se TV via din mobilforbindelse, da du også her registreres som værende i Danmark, men forbindelsen er markant bedre med wifi.
Playstation 3 og Nintendo Wii
Nintendo Wii er tilkoblet og ligeledes Playstation 3.
Hvis du vil spille racerbilspil (Need for speed – Shift) med rat+pedaler, så sæt rat+gear godt fast på det lille firkantede glasbord (ikke det store!).

OBS! For at spillet registrerer rattet, SKAL rattet være controller #1. Aktiver derfor ikke de andre controllere og brug knapperne på gearboksen til at navigere i spillet (se tegning)

Brug skodderne i værelserne om natten

Du kan med fordel rulle skodderne ned om natten – bare lad gardinerne være :-). Dermed bliver der helt mørkt og køligt. Der er klimaanlæg i alle soveværelser, men du har også muligheden for at åbne et vindue (bag skodderne) uden at der kommer dyr ind.

Håndklæder, sengelinned og dyner

Der er 1 strand/poolhåndklæde, 2 almindelige og nogle små håndklæder per person. Hvis de trænger, kan du altid give dem en tur i vaskemaskinen. Brug venligst de røde strandtæpper ved stranden, så håndklæderne ikke ødelægges af sandet.
Der er naturligvis nyvasket sengelinned til 6 personer. Om sommeren sover man kun med sengelinned i Spanien, men skulle du ønske en dyne, så bare tag fat i Donna. Hun kan finde dem frem fra “vinter-hi”. Forår, efterår og “vinter” er der dyner.
Skulle du ønske at få gjort rent og skiftet sengetøj undervejs i din ferie, så aftal blot dette med Donna. Det koster 80 euro og I skal forlade lejligheden i de ca. tre timer hun er igang.

Myrer

Vær venligst omhyggelig med ikke at efterlade krummer og madvarer på borde, gulve, terrasser mv. Myrerne opdager det lynhurtigt og de er mange – Og flittige,
Opdager du myrer eller andet kryb, så er der pulver og myregift under køkkenvasken. Det virker ret effektivt.

Hyggebelysning på terrassen

Udover de faste lamper, så har Mette (dygtigt :-)) arrangeret noget hyggebelysning med solcelle lamper. Du skal formentlig selv sørge for at tænde dem, men når det er gjort, så aktiveres de automatisk om aftenen når det bliver mørkt.
De to store hvide hængelamper kan sættes op i de to smalle vinduer på forreste terrasse. Se billedet.
Derudover er der en stor kuglelampe, som kan fjernbetjenes i mange frække farver 🙂

Aktiviteter

Pools

Der er flere poolområder i vores community.
Vi bruger altid kun det der er nærmest lejligheden. Det er det største og har de bedste faciliteter, blandt andet med solvogne, parasoller, toilet og badefaciliteter.
De uskrevne regler i ejerforeningen er, at der indtil kl. 11.00 kan svømmes baner. Derefter har børnene fri adgang med badedyr, bolde osv. (Selvom reglerne på tavlen frasiger badedyr :-))

Golf, padel, tennisudstyr, bolde og badedyr er i depotet

I depotet, til højre for parkeringspladerne, er der forskellige ting, som frit kan benyttes, bare du fylder op, hvis noget går i stykker eller bliver væk.
Der er golfsæt, padel-bat, tennisketchere, beachvolley-bold, bolde, badedyr m.v..
Bemærk at der er forskel på tennis- og padel-tennisbolde, hvis du køber nye.

Indkøb

Det bedste indkøbscenter i regionen er La Canada i Marbella. Der er alt, også dagligvarer. Se evt:
http://www.parquecomercial-lacanada.com/en
Daglige indkøb kan også gøres i Lidl ved hovedvejen. Kør til Elviria-afkørsel og derefter tilbage, da du ikke kan dreje til venstre på hovedvejen.

 

Vandreture

Området er fantastisk til vandreture i bjergene.
Jeg kan f.eks anbefale en gåtur til Rocky-bjerget (noget vi har døbt det, så præstationen virker endnu større ;-)).
Det tager ca 1,5 time ialt – altså 40 min hver vej + 10 min for bjergtop-selfies.

 

Strande

Der er masser!
Det nemmeste er bare at køre ned at bjerget og fortsætte igennem rundkørslen ved hovedvejen til “Bahia de Marbella” (se billedet).
Vores favorit er Capopino stranden, ca 6 km længere inde mod Fuengirola. Den er toprated på Tripadvisor og virkelig fin og børnevenlig. Andys beach er super hyggelig med bar, restaurant og masser af liggestole og parasoller.

Der er to store røde strandtæpper i det første walk-in-closet, så håndklæderne ikke bliver ødelagt af sandet – Hvis du altså ikke lejer en sunbed (ca. 6 Eur per dag).
Der er også Ikea big-shopper/strandtaske i lejligheden.

Tennis / Padel Tennis

Vores foretrukne sted er Royal Tennis Club i Elviria, hvor der er hyggeligt og gode udenom faciliteter, bl.a. Cafe, poolborde m.v. Se: http://www.royaltennisclub.com/
I højsæsonen bør du reservere en bane på forhånd.
Der er padel-tennis, tennisketchere og bolde i depotet i kælderen. Køb gerne nye bolde hvis nogen bliver væk 🙂
Gør dig selv en tjeneste og prøv Padel tennis! Det er et fantastisk spil – spilles som tennis, blot med bander. Det kan spilles af alle, nærmest uden kundskaber.

Golf

Der er ca. 30 golfbaner inden for 20 km. En liste med golfbaner og rabat på greenfee kan ses her: www.golf-service.com (vælg Costa del sol)
For nybegyndere (som os) er dette de bedste par 3 baner, som vi endnu har prøvet:
www.greenlife-golf.com/en og www.laresinagolfclub.com
Alle må spille på disse to baner og der kan lejes udstyr på stedet. Der er desuden et golfsæt i kælderen til fri afbenyttelse . Køb gerne flere bolde når du skyder dem væk (…Og det gør du :-))
Her er en oversigt over de nærmeste baner:

Fodboldbilletter til Malaga FC

Malaga spiller i den bedste spanske række. Billetter til hjemmekampene kan købes via danskerklubben her:
http://malaga-shop.dk/
De har tit arrangementer omkring kampene og fælles buskørsel fra dansker-huset i Fuengirola.

Restauranter

Vores favorit er Restaurant Rancho Grill,hvis man er til dejlige bøffer og god vin – Prøv deres chateaubriand, hvor man griller kødet ved bordet.
Restaurant Rancho Grill,
Ctra. N-340 Malaga – Cadiz, Km. 187.5
29603 Marbella.
Telefon +34 952 831 922.
Restauranten ligger ved hovedvejen, tag afkørslen ‘Las Chapas’.
Det er en god ide at bestille på forhånd og bemærk at de også har restaurant i Puerto Banus. Vælg den i Marbella.

Nikis bar – Marbella, old town.
Hyggelig tapas og cocktail bar en den gamle bydel. Tapas er grill-agtige og også super for børn. Bare parker et sted i nærheden af centrum og gå igennem de små hyggelige gader til restauranten.

Skriv endelig til os på ka@kennethandersen.dk når du finder nogle gode spisesteder, så vi kan opdatere guiden 🙂

Gibraltar

Tag en taxa eller svævebanen til toppen af klippen hvor der er en fantastisk udsigt. Undgå at have løse genstande og poser, da aberne stjæler dem 🙂
Hvis du er heldig, ser du delfiner omkring bådene der sejler tæt på Marokko.

Puerto Banus

Tag en tur på havnen hvor verdens rigeste har deres både liggende og cruiser i de vildeste super-biler.

Vi foretrækker at parkere i vest-enden i P-kælderen under Park Plaza Suites Hotel. Her er masser af hyggelige restauranter i vandkanten og til meget rimelige priser.
Skriv endelig til os på ka@kennethandersen.dk når du finder nogle gode udflugtssteder, så vi kan opdatere guiden 🙂

Taxi

Ring til Taxisol Marbella på
+34 952 774 488
De dækker området og kommer oftest meget hurtigt

Politi, Brandvæsen, læge m.v.

Politi, brandvæsen eller ambulance: Ring 112 som i Danmark, hvis det er akut.
Politiet i Marbella: +34 952 820 098

Kørselsvejledning (OBS! navigationen leder dig en omvej)

Adressen er:
Lomas de Los Monteros
El Pinar 23 P2
29603 Marbella
link til Google maps

OBS! Google Maps leder ikke den korteste vej fra lufthavnen, så jeg vil anbefale, at du fra lufthavnen kører efter A-7 mod Marbella/Cadiz langs vandet. Hold til højre når motorvejen deler sig lige inden Fuengirola og følg A-7 (ikke AP-7).
Efter ca 35-40 minutters kørsel fra lufthavnen, så tag afkørsel mod Altos de Marbella. Der står også “Hospital” på skiltet (se billedet).
Følg derefter de røde skilte mod Lomas de Los Monteros ad bjerget (se billedet). Din navigation tror ikke vejen er åben, men det er den 🙂
Når du kører ind i community’et Lomas de Los Monteros, så er det næstsidste bygning på venstre hånd. Penthousen er hele øverste etage i blok 23 og det er 2. garageport.
Hvis du når bommen ved indgangen til Samara resort, så er du kørt 50 m for langt :-). Porten åbnes med fjernbetjening.
I garagen er det de to pladser til højre, nummer 7 + 8, som hører til lejligheden.

Hilsen til vores venner der sælger børneplakater der laves af den dygtige Heidi 🙂