3 grunde til at rejse til Grækenland – det ultimative ferieparadis

3 grunde til at rejse til Grækenland – det ultimative ferieparadis

Annonce

Grækenland er en af danskernes foretrukne rejsemål, og med god grund, for Grækenland byder på alt det, du skal bruge til en ferie i sydens sol. Hvidkalkede huse, en rig kulturarv, azurblåt hav, hvide sandstrande, sol og god mad. I Grækenland kan du slippe væk fra hverdagens travlhed og virkelig nyde tilværelsen, hvad end du er til storbyferie, strandferie eller vil på eventyr i naturen. Grækenland er en oplagt destination for både familier og par, og du kan rejse fra stort set alle lufthavne i Danmark. Du kan læse mere her om de mange muligheder for overnatning, og hvordan du køber en skræddersyet ferie lige til dine behov. 

Øhop på græske øer

Grækenland er kendt for deres mange øer – store som små. Tag for eksempel til øgruppen Kykladerne, hvor du kan starte din rejse på Grækenlands største ø Kreta. Kreta byder  på strande, natur og byliv. Du kan for eksempel bo i den charmerende havneby Sitia, hvor du både kan nyde bylivet, sandstrand og vandreture i bjergene. Tag derefter til vulkanøen Santorini, der er kendt for sine blå og hvide huse, og hvor du kan finde alverdens aktiviteter, for eksempel snorkling og mountainbike. Derefter kan du tage til Amorgos, der er kendt for sit klare, rene vand, hvor du kan solbade og nyde det græske køkken. Inden du tager tilbage til Kreta, skal du også besøge Ios, hvor du fra kirken Panagia Gremiotissa kan nyde en fantastisk udsigt over øen. 

Storbyliv i Athen

I Athen finder du mange kulturelle seværdigheder, shopping, gode hoteller og sandstrand. Hvis du er i Athen, skal du se Akropolis, en ruin fra den klassiske tid, og som er på UNESCO’s verdensarvliste. Samtidig kan du besøge Agoran, som engang var en stor markedsplads, og hvor et af Grækenlands bedst bevarede templer, Hefaistostemplet, ligger. Du skal også opleve Monasiraki, der Athens ældste bydel, og som kan tilbyde hyggelige gader og torve, man kan vandre rundt i, samt loppemarked om søndagen. Hvis du er mere til shopping, skal du besøge Ermou, hvor du kan finde alt fra olivenolie til tøj. Hvis du er mere til eksklusive butikker og restauranter, kan du besøge torvet Kolonaki.

Naturoplevelser

Selvom mange forbinder Grækenland med strandferie og kulturelle seværdigheder, har Grænkendland også fantastiske landskaber og vild natur. Du kan blandt andet besøge nationalparken Valia Calda i den nordvestlige del af landet, der er en skovklædt og uberørt region. Her kan du opleve flotte bjergsøer, floder og vandfald, samt et rigt dyreliv, der byder på bjørne og oddere. Hvis du er en erfaren vandrer, kan du besøge Mount Olympos i det nordøstlige Grænkenland, der ifølge de græske fortællinger var hjemsted for guderne.